Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Luchtbevochtiger - soorten, voordelen en schade

July 28 2019, 17:24

Een luchtbevochtiger is een apparaat dat de luchtvochtigheid in een kamer meet. Dit gebeurt als gevolg van verwarming of koeling van de lucht, afhankelijk van het werkingsprincipe van een bepaald type luchtbevochtiger. KnusseHuis Luchtbevochtigers kunnen extra functies hebben. Het gebruik van een luchtbevochtiger met een ionisator, het reinigen van de lucht tegen onzuiverheden of het verrijken ervan, zal veel meer voordeel opleveren.

De behoefte aan bevochtiging van binnenlucht doet zich voor tijdens het koude seizoen. Dit komt omdat koude lucht niet zoveel vocht kan vasthouden als warm en het vochtniveau daalt. Bovendien wordt de lucht droger door de werking van centrale verwarming of verwarmingstoestellen.

Naast het bevochtigen van de lucht, heeft het apparaat een positief effect op de gezondheid. Moisturizers moeten worden gebruikt om neusverstopping tegen verkoudheid, griep en bijholte-infecties te verlichten. Het voegt vocht toe aan de lucht, die de huid hydrateert en een deel van het slijm in de sinussen elimineert - dit maakt het ademen gemakkelijker.

Het gebruik van een luchtbevochtiger zal zich manifesteren wanneer het correct wordt onderhouden en gereinigd. Zorg ervoor dat de binnenkant geen omgeving creëert die bevorderlijk is voor de ontwikkeling van microben en virussen.
Soorten luchtbevochtigers

Luchtbevochtigers zijn verdeeld in twee hoofdgroepen: warm en koel. In elke groep zijn er verschillende ondersoorten die enkele verschillen hebben in het werkingsprincipe. Laten we elk van de soorten luchtbevochtigers nader bekijken.
koude

 


Luchtbevochtigers van het traditionele type. Ze zuigen lucht door een met water verzadigd filter, waardoor de luchtvochtigheid toeneemt en mineralen en andere onzuiverheden uit water worden behouden. Het ontwerp van dit type luchtbevochtiger impliceert geen thermische verwarming van de lucht en is gebaseerd op koude verdamping. Deze modellen hebben een krachtige ventilator die tijdens het gebruik geluid kan veroorzaken.
    Ultrasone luchtbevochtigers. Het werkingsprincipe van een dergelijke luchtbevochtiger is gebaseerd op hoogfrequente ultrasone trillingen. Ze breken waterdeeltjes op in een koele, vochtinbrengende mist. Stille en efficiënte ultrasone apparaten nemen weinig ruimte in beslag en verbruiken minder stroom dan traditionele modellen. Omdat ultrasone luchtbevochtigers geen filters hebben, produceren ze soms fijn wit stof. Het is een natuurlijk bijproduct dat wordt veroorzaakt door mineralen in water.
warm

Stoomverdamper. Verdampers of bevochtigers met warme nevel werken volgens het principe van een waterkoker. Ze verwarmen het water en laten het vervolgens als stoom vrij in de lucht. Hun voordeel is dat tijdens het warmtebehandelingsproces alle bacteriën in het water worden gedood en de stoom schoon gaat. Verdampers kunnen worden gebruikt voor inhalatie door wat etherische olie of medicijnen aan water toe te voegen. Dit type luchtbevochtiger is stiller en goedkoper. Ze bevochtigen niet alleen, maar verwarmen ook de lucht in de kamer, waardoor de droogheid wordt voorkomen die optreedt bij het gebruik van kachels.
Een ander criterium waarmee luchtbevochtigers delen - hun werkgebied. Luchtbevochtigers zijn desktop, console en centraal.

    Luchtbevochtiger is het meest populair. Dit komt door zijn compactheid en mobiliteit. Het is klein van formaat, dus het is gemakkelijk om het van kamer naar kamer te verplaatsen. Het gebied dat hij kan bevochtigen, overschrijdt niet de grootte van een kleine kamer.
    De bevochtiger van de console beslaat grote oppervlakken en is ontworpen om de lucht door het hele huis te bevochtigen. Het is groot en kan twintig tot veertig liter water tegelijkertijd bevatten, afhankelijk van het model. Deze luchtbevochtigers hebben wielen voor eenvoudige verplaatsing.
    De centrale luchtbevochtiger bevindt zich in het kanaal en werkt continu en zorgt voor de nodige luchtvochtigheid in de hele ruimte. Dit type luchtbevochtiger is zeer effectief, maar het is de duurste.

Het gebruik van luchtbevochtigers

Door de nodige luchtvochtigheid in de kamer te bieden, kunt u sommige ziekten verwijderen en de ontwikkeling ervan voorkomen.

Het belangrijkste voordeel van een luchtbevochtiger is de mogelijkheid om een ​​omgeving te creëren die niet geschikt is voor de verspreiding van verkoudheids- en griepvirussen. Koude maanden in de wintermaanden gaan gepaard met overgedroogde lucht, waar virussen in de lucht gedijen. Onder normale luchtvochtigheid verdwijnen droogheid, irritatie en jeuk in de neus. Neuspassages, mond, keel en ogen lossen ongemak op en verkoudheid, griep en allergieën gaan veel sneller.

Dankzij de luchtbevochtiger kun je omgaan met de symptomen van astma en allergieën. Bij hoesten is dit apparaat ook handig. Het toevoegen van vocht aan de lucht kan de luchtvochtigheid in de luchtwegen verhogen en dit helpt sputum te elimineren.

Het verhogen van de hoeveelheid vocht in de lucht zal helpen snurken te verminderen. Als de lucht droog is, worden de luchtwegen niet gesmeerd - dit kan snurken veroorzaken.

Als u 's nachts een luchtbevochtiger gebruikt, kunt u slaapproblemen verlichten.

To be informed of the latest articles, subscribe:
comments

Go to top